søndag den 11. juli 2010

Søndagsskoleudflugt for yngste klasser

Her søndag morgen tog vi hul på turens tredje etape, planlagt til 270 km. med slutmål ved kanten af Ardennerne, som så skulle udfordres mandag.

Endnu engang spillede vejr, vind og ikke mindst vores udstyr os et puds. selv om den stod paa torden og lynild i løbet af natten, og temperaturen derfor fra morgen stunden var meget nådig, blev det til endnu en ganske varm dag, med gennemsnitstemperatur i løbet af eftermiddagen på ca. 36 grader, men ved enkelte strækninger i læ og med solen bagende på i den rigtige vinkel viste cykelcomputeren imponerende 42 graders varme. Heldigvis var det ikke lige slemt hele dagen og alle steder, men endnu engang blev vi udfordret, og "tvunget" til noget vi normalt ikke er særligt gode til, nemlig at drikke meget VAND. Efter blot 35 km havde vi endnu engang et frafald, den manglende aftensmad gjorde endnu engang sit, og en måtte endnu engang kører i taxi, mens vi andre stred med varmen, og også med udstyret. Paris-Roubaix løbet kom hurtigt til at ligne en udflugt for søndagsskolens yngste klasse i sammenligning med de kolossalt mange grusveje og helt elendige stykker brostensveje, som vi blev vist ud på af vores cykel GPSer. enkelte steder var det nærmest helt håbløst at holde sig på cyklen i det løse sand, andre steder fik bagdelen nogle gevaldige stød af de halv og hel store sten som var brugt som vejfyld. Fortrød mange gange i dagens løb, at jeg ikke havde valgt MTB cyklen som transportmiddel i stedet for raceren.
Og så slog skolelæreren endnu engang til. Nu fik han øje på en stork der fredeligt gik i græsset og fangede mad. Stor jubel og opstandelse, og ganske hyggeligt, og helt galt gik det da for ham, da han senere på dagen fik øje på en muldvarp, der ufortrødent spadserede over en relativt befærdet vej i fuldt dagslys. Interessen for Natur og teknik fornægtede sig ikke, blot ville det være formålstjenligt, hvis han også var god til at beregne hvilket forhold der skal være mellem lårmuskler og mængden af medbragt bagage. Her er et tydeligt misforhold. I tillæg hertil, er oppakningen monteret i to sidemonterede cykeltasker, hvilket betyder at aerodynamikken på cyklen har samme karakter som hvis man forsøger at skubbe en kølecontainer sidelæns gennem luften. Fantastisk at en så nogenlunde velbegavet mand, kan tage så meget fejl.

Dagens etape viste sig at være for stor en mundfuld i varmen, og vi måtte korte etapen med ca. 75 km, så vi kun fik kørt ca. 195 km i dag. Det bliver straffet de kommende dage, hvor etaperne bliver tilsvarende længere og nu i bakkerne og bjergene omkring Ardennerne. Der er helt klart en meget hård tur foran os i morgen mandag, hvor vi håber at tilbagelægge endnu ca. 200 km. forhåbentligt bliver det lidt koldere.

Alle mand har været flittige ved aftensmaden og fyldt godt på med kalorier og væske (stadigt uforholdsvis meget vand), så i morgen er der ingen undskyldning, der skal vi bare fremad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar